2008 Schophem

SchoppemJe moet een stukje van de wereld zien, en dus het eerste oud-leidingskamp in de Voerstreek.

Het terrein ligt in het zicht van enkele huizen, maar dat zou geen probleem mogen zijn. Het terrein ligt ook in het zicht van het politiebureel, dus die doen maar beter hun ogen dicht.

Bij wijze van experiment wordt dit het eerste "all-in" kamp: gewone drank is dus gratis. Die flikken gaan ècht hun ogen dicht moeten doen ...

2007 Bihain - Ottré - Montleban

BihinHet vinden van de kampplaats was een opgave op zich. Het terrein was een beetje drassig, zodat een aantal mensen zelfs besloot om hun tent tussen de bomen op te slaan.

Op en af het terrein rijden was dan ook attractie op zich. In de omgeving vooral veel wandelingen, hoewel een wandeling door moerasgebied niet het meest ideale is als tijdverdrijf.

Het dorpscafé annex hotelletje was sympathiek en goedkoop, lees: veelbezocht.

Spijtig dat het rivierwater zo bruin was dat niemand zich er in durfde wassen.

2006 Montaigle (Falaën)

MontaigneGelukkig dat we enkele weken voordat het kamp begon, toch nog een kampbezoek gepland hadden. Bleek dat de eigenaar met de noorderzon verdwenen was. Zijn vrouw liep (na lang zoeken) nog wel ergens rond, maar wilde met de zaak niet veel te maken hebben.

Intussen was het kampterrein zelf een (niet afgemaaide) puinhoop. Na wat zoeken hebben we zelf een boer gevonden die het terrein tegen betaling wilde afrijden, zodat het uiteindelijk toch nog een redelijke kampplaats geworden is. KampPLAATS want naast de boer, liet ook het kampWEER het afweten.

De hoofdactiviteit was dan ook kaarten, maar tegen het einde was alles zo doorweekt dat je zelfs de boek kaarten moest uitwringen om verder te kunnen spelen. Maar zoals ze dat in het Belgische voetbal zeggen: "de sfeer was koet".

En oh ja, de oudleiding van KSJ-Lichtaart kan ingezet worden voor het veroveren van burchten en kastelen. Niks geen moeite mee.

2005 Oberhausen

Na lang twijfelen toch maar eens een kamp in de Oostkantons aan het drielandenpunt, in een ronduit prachtige omgeving.

De groene omgeving baadde overdag kilometers ver in het zonlicht en werd enkel onderbroken door een buizerd, een sporadische wagen in de verte, en euh ... een sliert zatlappen die slingerend van het dorp naar het kampterrein terugzakten.

Velen zullen hopen dat dit ook het laatste kamp was dat er iemand een gasbusje op het vuur smeet. 't Is dus echt wel te gevaarlijk. Niet iedereen heeft dat trouwens bewust meegemaakt, aangezien toch nogal wat volk zeer actief bezig was de plaatselijke cafés droog te drinken.

Ook zeer gesmaakt was de eerste tweedaagse die we ooit op een oudleidingskamp georganiseerd hebben. Zijn er toch een paar geweest die er in geslaagd zijn om stevig verloren te lopen. In de nacht kon je hun zaklampen op kilometers afstand zien, en je kon zelfs hun stemmen horen, maar toch zaten ze op uren wandelen van het overnachtingspunt.